[vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_single_image image=”19553″ css=”.vc_custom_1622113408506{margin-bottom: -250px !important;margin-left: -180px !important;}” el_class=”logo”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cartell Jocs Paralímpics Pati de l'Escola
En els Jocs Paralímpics actuals es practiquen 503 proves esportives dividides en 20 disciplines: Atletisme, Bàsquet en cadira de rodes, Boccia, Ciclisme, Esgrima en cadira de rodes, Futbol 5, Futbol 7, Goalball, Halterofília, Hípica, Judo, Natació, Rem, Rugbi en cadira de rodes, Tennis en cadira de rodes, Tennis de taula, Tir amb arc, Tir olímpic, Vela i Voleibol assegut.

Aquestes disciplines esportives estan organitzades en funció del tipus d’afectació que limita la mobilitat dels atletes, i es troba dividida en lesionats medul·lars i amputats (presents en un 80% de les disciplines esportives), cecs i deficients visuals (en un 35%), paralítics cerebrals (en un 35%) i discapacitats intel·lectuals (en un 15%).

Per tal d’evitar la necessitat de comptar amb materials o espais específics per al desenvolupament d’alguns d’ells (cadira de rodes, piscina, arcs, etc.), el Consell Esportiu del Baix Llobregat proposa una activitat dissenyada de tal manera que cada centre educatiu pugui continuar posteriorment desenvolupant aquest tipus d’activitats amb material accessible.

El taller que es desenvoluparà durant la sessió té un caràcter fonamentalment pràctic i es basa en activitats esportives que formen part dels Jocs Paralímpics que es poden posar en pràctica sense grans dificultats en qualsevol centre educatiu: Atletisme, Futbol 5, Goalball i Voleibol Assegut.

L’objectiu del taller pràctic és fer arribar a l’alumnat de Primària (alumnes de 5è i 6è) i Secundària (alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t) la possibilitat de practicar alguna d’aquestes disciplines, així com la idea d’introduir al centre educatiu en el desenvolupament i la pràctica de l’esport adaptat.

Podeu consultar tota la informació referent a l’activitat fent click a aquí.

Per descarregar-vos el full d’inscripció feu click a aquí. Un cop omplert el formulari, envieu-lo a jugaverdplay@cebllob.cat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]