[vc_row][vc_column][vc_masonry_grid post_type=”post” max_items=”10″ grid_id=”vc_gid:1606147609907-a8d8456b-5e4e-7″ taxonomies=”67″][/vc_column][/vc_row]

El Baix Llobregat és una comarca amb una riquesa paisatgística i de patrimoni excepcional. Us proposem un seguit de rutes per fer a peu o en bicicleta per tal de descobrir la comarca tot fent activitat física a l’aire lliure.

1) A la web de Turisme del Baix Llobregat  trobareu un extens recull de propostes per a tothom per gaudir del Baix Llobregat. Actualment trobareu senyalitzats els camins de dos eixos diferenciats: L’eix del riu i l’eix de Ponent.

 

Mapa - foto

L’eix del riu discorre per un entorn amb raconades sorprenents. Desdoblat a banda i banda del riu a partir de Martorell, disposa d’un vial ample, de perfil suau i planer, idoni per a les caminades i rutes en bicicleta.

Camí del Llobregat

 

Captura eix riu

L’eix de Ponent és el que compren més extensió de territori dins la Xarxa de senders del Baix Llobregat. El seu recorregut s’inicia a Montserrat i finalitza a les platges i els Espais naturals del Delta de Llobregat. L’eix està format per un total de 80 km, i es complementa amb més de 90 km de variants i enllaços en el seu recorregut. Aquest eix, es divideix en nord i sud, i es bifurca al municipi de Corbera de Llobregat, com a eix de Ponent interior, arribant fins a les platges de Castelldefels i Viladecans.

*Actualment la senyalització física a l’Eix de Ponent comença a partir del municipi de Collbató fins arribar a Cervelló. I a l’Eix de Ponent Interior, des de Corbera de Llobregat fins arribar al municipi de Castelldefels.

D’entre les possibles rutes de l’eix de Ponent destaquem:

2) Rutes per Collserola. Trobareu un munt de rutes, itineraris i Aplicacions per poder conèixer a fons el parc natural de Collserola.
Us recomanem que visiteu la web del parc de Collserola

3) Amb l’APP de natura local podreu realitzar interessants rutes per algunes poblacions del Baix Llobregat i d’altres indrets de Catalunya.

Begues
https://naturalocal.net/ca/destins/barcelona/begues#rutes
Castelldefels
https://naturalocal.net/ca/destins/barcelona/castelldefels#rutes

També a Castelldefels trobareu una proposta de rutes urbanes i culturals molt interessants en aquest enllaç
Martorell
https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-barcelona/rutes-senderisme-martorell/el-riu-anoia-i-la-serra-de-lataix
Sant Just Desvern
https://naturalocal.net/ca/destins/barcelona/sant-just-desvern#rutes
Sant Boi
https://naturalocal.net/ca/destins/barcelona/sant-boi-de-llobregat#rutes
Esplugues
https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-barcelona/rutes-senderisme-esplugues-de-llobregat/ruta-ponent-de-sant-pere-martir
Torrelles
https://naturalocal.net/ca/rutes-senderisme-catalunya/rutes-senderisme-barcelona/rutes-senderisme-torrelles-de-llobregat/cami-dels-cirerers
Vallirana
https://naturalocal.net/ca/destins/barcelona/vallirana#rutes